Kanapių, chia sėklų ir mangų pudingas – Jorus: sveiki produktai visai šeimai

Kanapių, chia sėklų ir mangų pudingas

Recepto autorius – Odė daržovėms

Tinklaraštis “Odė daržovėms” dalinasi tobulu receptu pusryčiams – kanapių, chia sėklų ir mangų pudingu.

Chia pudingas labai populiarus, tačiau kartu su kanapių sėklomis jis dar vertingesnis ir ne mažiau skanus! Abi šios sėklų rūšys dar  vadinamos super maistu. Abi šios sėklos gausios baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, skaidulų, geležies, magnio, kalio. Kanapių sėklos baltymų turi daugiau nei chia (2 šaukštuose chia apie 5 g, kanapių – apie 7 g). Kartu šios sėklos nuostabiai papildo viena kitą ir sukuria didžiulę vertę organizmui.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 mangas
  • 1/2 puodelio augalinio pieno
  • 2 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
  • 2 šaukštai chia (ispaninių šalavijų) sėklų
  • 1 arb. šaukštelis vanilės
    saujelė uogų
  • 2 šaukštai riešutų sviesto (nebūtinai)

Paruošimas:

  1. Mangą nulupame, supjaustome gabalėliais ir sutriname su elektriniu smulkintuvu.
  2. Į smulkintuvą supilame pieną, vanilę ir suplakame iki vientisos masės.
  3. Į norimus indus dedame kanapių ir chia sėklas, užpilame mangų mase ir gerai išmaišome.
  4. Palaukiame 10 min. ir tuomet dar kartą išmaišome, dedame indus su būsimu pudingu į šaldytuvą ir laikome per naktį.
  5. Ryte išimame iš šaldytuvo, uždedame uogų, riešutų sviesto. Skanaus!

+ Pudingas pavyks puikiai ir tiesiog užpylus kanapių ir chia sėklas augaliniu pienu.
Tuomet reikėtų įdėti norimo saldiklio, ar pvz. įpjaustyti banano.

Parašykite komentarą

lt_LT