Kanapių sausainiai su avietėmis – Jorus: sveiki produktai visai šeimai

Kanapių sausainiai su avietėmis

Recepto autorius – Maistoteka

Šviesiai žalias ir nepaprastai gardus tinklaraštininkės Maistoteka tortas, kurį pamilsite vos paragavę!

Ingredientai:

  • 100 gr sviesto
  • 80 gr rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 50 gr kanapių sėklų aliejaus
  • 150 gr kvietinių miltų
  • 60 gr kanapių sėklų miltų
  • 20 gr kanapių sėklų baltymų
  • Druska
  • Aviečių džemo, šviežių aviečių

Visi produktai kambario temperatūros.

Paruošimo būdas:

Sviestą su cukrumi gerai išplakti. Įmušti kiaušinį ir trynį, dar išplakti iki baltumo ir purumo. Pilti aliejų, dėti druską, abejus miltus ir baltymų miltelius, išmaišyti tešlą. Dėti į šaldytuvą valandai-dviems, kad tešla sukietėtų. Formuoti rutuliukius apie 50gr dydžio, išdėlioti ant kepimo popieriaus skardoje didesniais tarpais(kepdami sausainiai plėsis į šonus). Kiekviename tešlos rutuliuke šaukšteliu įspausti duobutę, dėti šaukštelį džemo ir uogą. Kepti 165 laipsnių orkaitėje 15-20min.

 

Parašykite komentarą

lt_LT