Tortas su špinatais ir matcha – Jorus: sveiki produktai visai šeimai

Tortas su špinatais ir matcha

Recepto autorius – Maistoteka

Šviesiai žalias ir nepaprastai gardus tinklaraštininkės Maistoteka tortas, kurį pamilsite vos paragavę!

Ingredientai:

  • Biskvitas (16 cm skersmens 4 biskvitai)
  • 200 gr špinatų
  • 1 citrinos sultys ir žievelė
  • 4 kiaušiniai
  • 150 gr cukraus
  • Žiupsnis druskos
  • 60 gr tirpinto sviesto
  • 50 gr kanapių sėklų aliejaus
  • 200 gr kvietinių miltų
  • 50 gr migdolų miltų
  • 70 gr kanapių sėklų miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Paruošimo būdas:

  1. Špinatus su citrinos sultimis ir žievele susmulkinti kokteilinėje iki tyrės.
  2. Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakti iki purumo. Įmaišyti sviestą ir aliejų, bei špinatų masę. Mentele įmaišyti visus sijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešlą po lygiai padalinti į kepimo formas, kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 15min.
  3. Iškepusius atvėsinti, pertepti kremu.

Parašykite komentarą

lt_LT