Visa tiesa apie kanapių sėklas ir jų naudą – Jorus: sveiki produktai visai šeimai

Visa tiesa apie kanapių sėklas ir jų naudą

kanapiu seklos

Pluoštinių kanapių sėklų nauda yra žinoma daugumai sveika mityba besidominčių žmonių. Šios mažos sėklos yra ypatingos dėl daugybės puikių savybių, gerinančių organizmo būklę bei padedančių išlikti sveikiems. Savo nauda žmogaus organizmui ir mineralų gausa, kanapių sėklos niekuo nenusileidžia populiariosioms linų sėmenų bei chia sėkloms, o baltymų kiekiu jas stipriai lenkia. Negana to, šias, riešutais kvepiančias, sėklas tiesiog dievina vaikai! Tad jūsų dėmesiui – visa tiesa apie kanapių sėklas ir jų naudą žmogaus organizmui.

Baltymų, skaidulų ir nepakeičiamųjų riebalų rūgščių šaltinis

Kanapių sėklos yra natūraliai turtingos baltymais, kuriuose galima rasti visas 9 žmogui reikalingas amino rūgštis. Organizmas pats negali pasigaminti šių rūgščių, todėl žmogus turi jas įsisavinti per maistą. Visgi, vos keletas augalinės kilmės produktų pasižymi baltymų gausa, dėl to pluoštinių kanapių sėklos yra išties vertingos dėl šios savo savybės. Svarbu paminėti ir tai, kad kanapių sėklos yra tikras skaidulų šaltinis. Daugiausiai jų turi nelukštentos kanapių sėklos, tačiau net ir lukštentos pluoštinių kanapių sėklos yra išskirtinės skaidulų gausa, kurios pelnytai gavo „organizmo šluotos“ sinonimą. Nereikia pamiršti ir nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, iš kurių pačios svarbiausios – Omega 3 ir Omega 6. Dėl visų šių teigiamų savybių kanapių sėklas yra būtina įtraukti į savo mitybos racioną.

Kaip naudoti pluoštinių kanapių sėklas?

Jei nusprendėte įtraukti kanapių sėklas į savo racioną, turbūt svarstote, kaip jas panaudoti. Vienas iš pačių paprasčiausių būdų – berti į salotas, sriubas ar kokteilius. Tokiu būdu įprastus patiekalus praturtinsite baltymais, skaidulomis, bei kitais, žmogaus organizmui reikalingais, elementais. Iš kanapių sėklų taip pat galima pasigaminti augalinį pieną, kuriuo galėsite gardinti kavą ar košes. Na, ir žinoma, visada galite eksperimentuoti ir kurti naujus patiekalus, pagardintus riešutais kvepiančiomis kanapių sėklomis.